OUTDOORLINJEN

Outdoor på Fjordvang Efterskole er for dig, der er vild med friluftslivet – både i vand og skov. Vi har den bedste beliggenhed med skov og fjord som nærmeste naboer, så vores ”legeplads” er lige uden for vinduet!

Så vil du gerne på efterskole og have fokus på outdoor, adventure og friluftsliv, er du kommet til det rette sted!

Vand- og skovperioden

Outdoorlinjen er inddelt i to perioder – en vand- og en skovperiode.

Med Fjordvangs naturskønne omgivelser lige ved Ringkøbing Fjord er windsurfing eller sejlads i havkajak omdrejningspunktet for vandperioden på outdoorlinien. I vandperioden vælger du enten windsurfing eller havkajak.

I skovperioden vælger du mellem træklatring og mountainbike. Træklatring foregår i skovens høje træer eller på skolens indendørs klatrevæg, mens mountainbike foregår i skovene ved Fjordvang.

Ens for både windsurfing, havkajak, træklatring og mountainbike er, at vi tager udgangspunkt i den enkelte elev, så du kan deltage både som begynder og som øvet.

Adventure races med andre efterskoler

Træarbejde ved bålet, primitiv madlavning, kortlæsning, ture og forskellige overnatningsformer er også i fokus på outdoorlinjen. Desuden deltager vi i fire adventure races med andre efterskoler fordelt over skoleåret.

Fjordvang har et samarbejde med Ringkøbing Surfklub og råder over masser af friluftsgrej, bl.a.:

• Kajakker
  • MTB-cykler og egen MTB-bane samt cykelværksted med masser af værktøj
  • Klatreudstyr til både høje træer og egen klatrevæg i hallen
  • Friluftsplads med shelter mm.
  • Våddragter til kajaksejlads og surfing

Kort om Outdoorlinjen:

• Aktiv undervisning under gode forhold
  • Teamsamarbejde og individuelle udfordringer på samme tid
  • Ingen krav om eget udstyr, da skolen råder over MTB, kajakker, klatreudstyr, surfudstyr og meget andet
  • Du opnår færdigheder inden for et selvvalgt område (Windsurf/havkajak og træklatring/MTB)
  • Lejrliv med overnatning og madlavning

Så er du vild med frisk luft, kan du li' at gi' den gas, er du vild med udfordringer - så er outdoorlinjen på Fjordvang Efterskolelige noget for dig!

• Outdoorefterskole med kajak
  • MTB på Fjordvang Efterskole