Undervisningen på Fjordvang består af flere strenge:

• To forskellige spor på 9. årgang; "Skills", som er praktisk/innovativ og "Mind", som er boglig/gymnasieforberedende.
  • 10. klasserne -10PLUS - med tre strenge: den boglige, gymnasieforberedende "UDSYN", den boglige gymnasieforberedende "VIDENSKAB" og den praktiske og erhvervsrettede "HÅNDVÆRK"
  • Linjefagene
  • Valgfagene
  • Fællesfag; bevægelse (idræt, gymnastik, dans, styrketræning osv.), fortælling, sang, fællesmøde m.m.

Boglig undervisning
Et efterskoleår på Fjordvang skal gøre dig klar til din uddannelsesvej. Derfor har vi stor fokus på den boglige undervisning - uanset dit niveau og dine fremtidsdrømme. I de boglige fag er formålet at øge din viden og udtryksevne - øge din evne til at opfatte, vurdere og formidle.

Undervisning på linjefagene

På Fjordvang betyder naturen og vores veludstyrede linjefags-værksteder også meget - vi lægger stor vægt på de kreative, praktiske/kropslige fag og friluftsliv i vores spændende hverdag. Alle sanser skal bruges og udvikles - hoved, hænder og krop skal der arbejdes med - det er igennem den kreative udfoldelse, man lærer sig selv at kende og får øjnene op for menneskers forskelligheder.

I vores moderne og højteknologiske samfund er der brug for tid og rum til fordybelse indenfor det kreative, praktiske, og brug for oplevelser i naturen. Erhvervslivet efterlyser i dag kreative unge mennesker - mennesker, der kan bruge alle sanser.

En aktiv efterskole!
Vi vægter også fysisk aktivitet højt! Vi har en skøn morgentur til Venner Å og aftentur til fjorden hver dag - og så har vi faget Bevægelse, som indeholder gymnastik, hiphop, spring, dans, styrketræning m.m. - det er obligatorisk 3 timer om ugen for alle elever. I foråret laver hele elevflokken opvisning, hvor både musik, trommer, dans og spring indgår - utraditionelt og fedt!

Glæden ved at bruge kroppen, lege, danse og svede skal alle opleve. Fysisk overskud er vigtigt!