Velkommen til Fjordvang

• Vægkunst på Fjordvang Efterskole
  • Fjordvang Efterskole luftfoto
  • Vægkunst på Fjordvang Efterskole

Velkommen til Fjordvang Efterskole - en aktiv efterskole, der vil gøre dig klar til din fremtid - både fagligt, kreativt og personligt! Vi er beliggende ved Ringkøbing i Vestjylland og tilbyder en spændende 9. klasse med niveaudeling og en fed 10. klasse med forskellige spor og masser af projektorienteret undervisning.

Vi har:

• Lækre faciliteter til vores 8 fede linjefag
  • Anderledes 10. klasser ("UDSYN", "VIDENSKAB" og "HÅNDVÆRK")
  • To forskellige spor på 9. årgang; "Skills", som er praktisk/innovativ og "Mind", som er boglig/gymnasieforberedende.
  • Super multiidrætshal med skateramper, klatrevæg og springgrav
  • Fantastisk natur ved Ringkøbing Fjord
  • VERDENS BEDSTE ELEVER :-)

Det kreative, det praktiske, det teoretiske og det sociale går hånd i hånd hos os - vi bruger lige meget krudt på de fire elementer - og det bærer vores skole præg af.

Du har mulighed for at gå på Fjordvang Efterskole i to år.

Høj faglighed
Fjordvang Efterskole forbereder dig til din ungdomsuddannelse! Det gør vi ved at tilbyde dig solid undervisning med høj faglighed og ved at hjælpe med at spore dig ind på, hvad du vil efter efterskolen. Vores 10. klasse er et kapitel for sig. Her kan du vælge mellem 3 forskellige spor - alt efter interesse og fremtidsdrømme. Og i 9. klasse kan du også vælge, om du vil gå den meget boglige vej - eller have et mere praktisk fokus.

Gennem de kreative/praktiske og kropslige udfoldelser, de lærerige boglige timer og oplevelserne i naturen sammen med efterskolelivets skønne fællesskab er det vores mål at give eleverne en tro på sig selv og deres egne evner og lære dem at være sammen på en positiv, demokratisk og konstruktiv måde.

Alsidig efterskole
På Fjordvang satser vi på alsidigheden gennem god, solid boglig undervisning, spændende linjefag og valgfag: idræt, musik, metal, gastronomi, boldspil, jagt, kunst og design, drama, outdoor med bl.a kajak, surf, MTB og klatring, heste og værkstedsfag. I vinterperioden tilbydes også boglige valgfag.

Vores værdier
Skolen blev oprettet i 1946 og bygger på et grundtvigsk livssyn.

Vi er bevidste om, at lærerne og resten af personalet i høj grad er rollemodeller for eleverne. Samværet og undervisningen skal være fuld af ”liv” og engagement, indlevelse og begejstring. Elever og forældre vil på Fjordvang opleve en flok voksne ”indåndere”, der vil og tør gå foran på en positiv måde.

Nedenstående er fra skolens værdigrundlag:

"Fjordvang Efterskole ønsker at møde eleverne med et åbent og fordomsfrit sind til en ligeværdig samtale om livet og dets muligheder – og besværligheder."

"Vi tror på mangfoldighedens styrke og tilstræber at skabe et miljø præget af et positivt livssyn, hvor tillid præger samværet, hvor det er naturligt at møde holdninger og udvise respekt for andre, hvor frihed kan trives i et forpligtende fællesskab, og hvor medindflydelse og medansvar indgår i en demokratisk tankegang."